Newsletter

Kawasaki Newsletter

27 Maaliskuu 2023 Kawasaki kuljettajat uran parhaimpaan Päijänteen ympäriajossa

Kawasaki kuljettajat uran parhaimpaan Päijänteen ympäriajossa
 
Kawasaki Racing Team Sumeko -tiimin ylsivät uransa parhaimpiin yleiskilpailun sijoituksiin eilen päättyneessä Päijänteen ympäriajossa.
 
Jämsän seudun moottorikerhon Jussi Arvaja kävi kovaa taistelua lauantaina jopa yleiskilpailun kuudennesta sijasta Albert Juholan kanssa, mutta taipui lopulta siinä taistelussa ja saapui ruutulipulle Vantaan Lavankoon seitsemäntenä sekä oli hienosti E1-luokassa kolmas jatkaen SM-sarjassa kolmen osakilpailun jälkeen kolmannella sijalla.
 
  • Ei oikeastaan mitään erikoista ollut kilpailun aikana, paitsi Evon pätkän ajoin orjallisesti penkistä, kun jäi housut auki. Muuten kilpailu eteni tuttuun tyyliin edellisiltäkin vuosilta, että oli vahvaa tekemistä Jämsään asti, mutta sitten Sysmän pätkillä aloin jäämään ja tipuin Albertin kyydistä. Tyytyväinen olen suoritukseen ja kilpailu meni tuloksellisesti siten, miten olin asettanut itselleni tavoitteen ja Kawasakin KX250X -pyörä pelasi myös koko kilpailun todella hyvin. Ei tarvinnut vaihtaa edes jarrupaloja. Tästä on hyvä jatkaa kohti kesäkautta, Arvaja summasi kilpailun jälkeen.
 
Jani Salonen täydensi tiimin panosta hienosti ollen yleiskilpailun yhdeksäs. Miehen kilpailuviikonloppu alkoi järjestäjän puolelta pienillä haasteilla perjantain katsastuksessa, mikä vei osaltaan latautumista viikonloppuun. Kawasaki kuljettaja sai tehtyä kuitenkin nousujohteisen kilpailun ja oli yleiskilpailun yhdeksännen sijan lisäksi E1-luokassa neljäs. Salonen jatkaa SM-sarjassa neljännellä sijalla tasapisteissä Teemu Latostenmaan kanssa.
 
  • Päitsi meni kokonaisuutena hyvin. Lauantaina Jämsän suunnilla vaivasi kaatumatauti ja lippoja tuli useammat, joihin meni aikaa. Lauantain reitistä tykkäsin, kun oli lunta ja paikoitellen kunnon ”pöperöspooria” mikä sopii itselleni. Myös sunnuntain reitti oli hyvä ja kesti olosuhteisiin nähden hyvin. Kisan jälkeen fiilis on hyvä ja on mukava lopettaa talvikausi onnistumiseen, kun talven muissa kilpailuissa ajo ei ollut aivan omalla tasolla, Salonen kertoi.
 
Tiimin kolmantena kuljettajana kilpailussa mukana oli Aksu Keurulainen, joka ylsi myös uransa parhaaseen ajaen yleiskilpailussa sijalle 17. sekä oli E1-luokassa kahdeksas, mikä oli Kawasaki kuljettajan talven paras sijoitus SM-sarjassa.
 
  • Aloitin kisan aika rauhassa ja tarkoitus oli kiristää vauhtia lauantaina pohjoisen pätkillä. Jämsän ja Korpilahden pätkät sekä Sysmän seudun pätkät tuli tasooni nähden ihan hyvin, vaikkei vauhti kovalta tuntunutkaan ja iltahuoltoon mennessä olin yleiskilpailussa sijalla 14. Evolla lensin oikein kunnolla sarvien yli ja muutenkin tuli kaatuiltua aika paljon, kun lunta oli paljon ja spoorit oli tosi pehmeitä. Sunnuntaina keli oli paljon parempi ja aamu lähti ihan hyvin liikkeelle, mutta Nuuttilan pätkällä alkoi väsy painaa ja loppua kohti en saanut enää puristettua omaa parasta ajoa ja putosinkin sijoituksissa sijalle 17. Kuitenkin paras sijoitus minulle tänä talvena, että ihan ok, Keurulainen kertoi.
 
Kawasakin hienoa panosta enduroon ja Päijänteen ympäriajoon täydensi Ville Meisolan yleiskilpailun kahdeksas sija.
 
  • Ihan viimeisen päälle hieno kilpailu koko tiimiltä ja saatiin enemmän, mitä osattiin odottaa. Kaikki kuljettajat ajoivat omat parhaat yleiskilpailun sijoitukset Päitsillä ja kolme Kawasakia kymmenen parhaan joukossa, niin todella mahtavaa, tiimipäällikkö Janne Suominen kertoi.
 
Enduron SM-sarja jatkuu kesäkuussa Riihimäellä, mutta ennen sitä on luvassa toukokuun viimeisenä viikonloppuna MM-enduro osakilpailu Heinolassa.
 
Päijänteen Ympäriajo yleiskilpailun tulokset:
 
  1. Eemil Pohjola
  2. Antti Hänninen
  3. Aleksi Jukola
 
7.    Jussi Arvaja
9.    Jani Salonen
17.  Aksu Keurulainen

Teksti: Henry Ahola, Kuvat: Xracing