Newsletter

Kawasaki Newsletter

8 Marraskuu 2022 Kawasaki reveals carbon neutrality plans at EICMA

Kawasaki Motors Companyn pääjohtaja, Mr. Hiroshi Ito Milanon EICMA-messuilla: - Hiilineutraalisuus tuotteissa ja tuotannossa ovat Kawasakin tulevaisuuden johtoajatus.
Kawasaki Motors Companyn pääjohtaja, Mr. Hiroshi Ito raotti Milanon EICMA-messuilla pitämässään puheessa esirippua niin uusien kuin vielä prototyyppiastella olevien Kawasaki-tuotteiden osalta. Lisäksi hän linjasi, että yrityksenä Kawasakin pyrkii mahdollisuuksien rajoissa nopeallakin aikataululla hiilineutraaliin tuotantoon ja tuotteisiin.
 
 
Kawasaki Z-mallisto laajenee täyssähköisellä A1-luokan kevytmoottoripyörällä, joka on tarkoitettu etenkin kaupunkiajoon. Kyseessä on aikaisemmin Intermot-messuilla prototyyppinä nähdyn mallin tuotantoversio. Pääjohtaja Ito paljasti myös vastaavan Ninja-malliston A1-sähköpyörän. Kumpikin Kawasakin uusi Ninja- ja Z-sähkömoottoripyörä käyttää kätevää Dual Battery -vaihtoakkujärjestelmää, jonka maksimiteho on 3,0 kWh. Dual Battery -järjestelmä mahdollistaa vara-akun pitämisen mukana tai esim. työpaikalla.
 Kawasakin uudet A1-luokan Ninja- ja Z-sähkömoottoripyörät tulevat myyntiin Euroopassa 2023.

Pääjohtaja Ito totesi myös, että sähkömoottorien ohella Kawasaki tutkii ja kehittää jatkuvasti myös muita energialähteitä käyttäviä moottoreita. Hyvänä esimerkkinä pääjohtaja Ito mainitsi tehtaan EICMA-osastolla olevan Kawasakin ensimmäisen hybridimoottoripyörän prototyypin. Tämän HEV-mallin on tarkoitus olla tuotantovalmis ja osa Kawasaki-mallistoa 2024.

Osoituksena Kawasakin kiinnostuksesta kehittää uusia sekä nykyisiä malleja niin tulevaisuuden kaupunkiliikenteeseen kuin maantiemoottoripyöräilyyn oli EICMA-osastolla kolmipyöräinen Noslisu-sähköpyörä sekä nesteytettyä vetyä käyttävä, komparessiahdettu Ninja H2 -moottori. Nähtävillä oli myös lasten Elektrode-sähköpyörä, joka on jo myynnissä Pohjois-Amerikassa.

Pääjohtaja Ito alleviivasi Kawasakin olevan hyvinkin sitoutunut kehittämään tavanomaisen polttomoottorin vaihtoehtoisia energialähteitä, kuten biokaasu ja vety. Tämä lisäksi hän esitteli uuden Kawasaki Go with Green Power -logon ja -projektin. Sen päämäärä on, että Kawasaki Motors Company on mahdollisuuksien rajoissa mahdollisimman nopeasti hiilineutraali niin tuotannon kuin tuotteiden osalta.

Kawasakin EICMA-osaston prototyyppien, esituotantomallien ja tulevaisuuden hankkeiden ohella pääjohtaja Ito mainitsi nykyisestä mallistosta erityisesti päivitetyn Ninja H2 SX -mallin. Siinä on automaattisesti toimivien lähi- ja kaukovalojen vaihdon lisäksi ajoturvallisuutta tehostavat eteen ja taakse suunnatut, muuta liikennettä tarkkailevat tutkat. Ne säätävät ns. mukautuvan nopeudensäätimen kautta ajonopeuden muun liikennevirran mukaiseksi sekä tarkkailevat kaistavaihdoissa jne. tilanteissa mahdollisesti lähestyviä ajoneuvoja ja varoittavat törmäysvaarasta.
Vuosien 2024-2025 aikana Kawasaki tulee esittelemään yhteensä 30 uutta polttomoottorilla varustettua moottoripyörää. Näistä noin puolet on suunnattu Euroopan markkinoille, eli täyttävät Euroopan vaativat päästömääräykset.

Pääjohtaja Hiroshi Iton puheesta kuulsi selvästi läpi viesti siitä, että Kawasaki on erittäin sitoutunut valmistamaan kuluttajille heidän tarpeitaan mahdollisimman hyvin täyttäviä tuotteita, joissa on huomioitu myös nykyisin erityisen tärkeät ympäristö- ja päästötekijät. Kuten pääjohtaja Ito asian ilmaisi, hiilineutraalisuus on yksi Kawasakin tulevaisuuden päätavoite niin tuotannon kuin tuotteiden osalta.