Newsletter

Kawasaki Newsletter

29 Toukokuu 2023 Kawasakille kaksi palkintokoroke paikkaa Heinolan MM-endurossa

Kawasaki kuljettajia nähtiin palkintokorokkeella viikonloppuna Heinolan MM-endurossa, kun lauantaina Jani Salonen oli kolmas Open4s-luokassa ja sunnuntaina puolestaan Jussi Arvaja nousi kolmannelle korokkeelle palkintojenjakoon. Arvaja kehui kilpailua myös auliisti ja oli aidosti innoissaan tapahtumasta sekä formaatista.
 
  • On hienoa ajaa kilpailuja, mitkä on järjestetty kuten arvokisojen kuuluu. Aikataulu ja reitti olivat mahtavat, vaikka juurta sekä kiveä riitti, niin silti oli tilaa antaa kaasua sekä hakea eri linjoja. Lauantaina endurotestin ”räjähtämiseen” reagoitiin liian myöhään meidän luokkamme osalta ja itse tuli tehtyä virhe juuri siinä kurakossa, mihin sitten vesittyi oma kilpailu lauantaina. Seuraavalla kierroksella kyseinen kurakko kierrettiin. Pettymys oli tietysti suuri ja virhe oli täysin oma. Sunnuntaina sain kuitenkin hienon onnistumisen. Open-luokka on hyvä formaatti saada kansallisen tason kuskeja mukaan kisoihin ja mitä katsoin, niin huonoille en näyttänyt häviävän, kun edessä oli Ranskan ja Espanjan mestarit. Oli mahtavaa ajaa kotiyleisön kannustuksessa, mikä kuului myös kypärän sisälle, kiitos siitä, Jussi Arvaja kertoi.
 
Lauantaina palkintokorokkeelle hienosti ajanut Jani Salonen kaatui rajusti sunnuntaina aamupäivällä ja joutui ajamaan rauhassa maaliin tärskyn jälkeen. Kawasaki-kuljettaja oli kuitenkin tyytyväinen viikonlopun kannustukseen sekä lauantain onnistumiseen.
 
  • Hieno viikonloppu Heinolassa takana. Kansainvälinen tunnelma ja yleisön kannustus toi mukavaa fiilistä ajamiseen. Itse kisasta jäi kaksijakoiset fiilikset. Lauantaina sijoitus oli hyvä ja päivän päätteeksi pääsin kiipeämään ”podiumille” kolmossijan myötä. Ajamiseen jäi kuitenkin paljon parannettavaa etenkin crossitestillä, mihin en saanut kunnon rytmiä missään vaiheessa. Sunnuntai puolestaan meni pilalle ensimmäisellä endurotestillä, kun törmäsin puuhun. Onneksi ei mitään hajonnut, mutta polvi ja ranne otti sen verran kipeää, että loppupäivä ajettiin vaan varman päälle maaliin, Salonen kertoi.
 
Ensimmäistä MM-osakilpailuaan ajamassa ollut Aksu Keurulainen ajoi sijat yhdeksän ja 11. Nuorukainen oletti ennakkoon kilpailusta fyysisesti raskaampaa, mitä se lopulta oli. Poiketen EnduroGP-luokasta Open-luokka ajoi vain kaksi kierrosta, mikä kevensi päivän suoritusta huomattavasti.
 
  • Lähdin vähän seikkailu mielellä tutustumaan kansainväliseen kilpailuun. Kisa oli helpompi mitä moni etukäteen pelotteli, vaikka toki reitti oli vaikeampi kuin normaalisti Suomen kilpailuissa, mutta Open-luokan päivät olivat lyhyempiä eikä oikein ottanut edes kunnon päälle. Oli kyllä hienoa ajaa, kun oli paljon tuttuja kannustamassa ja näyttämässä ajolinjoja, Keurulainen kertoi.
 
Tiimipäällikkö Janne Suominen oli myös tyytyväinen viikonlopun antiin ja uskoo, että kehitystä tulee vielä kauden aikana lisää.
 
  • Ihan kohtuullinen viikonloppu. ”Podium” sijoituksia lähettiin hakemaan Open-luokassa ja se saatiin molempina päivänä Janin ja Jussin toimesta. Kyllä täytyy olla ihan tyytyväinen. Vielä saadaan varmasti pyörää sekä kuskeja kehitettyä loppukautta ajatellen, kun tulee tunteja kesäkelissä lisää, tiimipäällikkö Janne Suominen kertoi.